Tid for forbedringer?

04.mar.2007 @ 15:38

Verdensmesterskapet i Sapporo har for Norge vært en stor suksess! Og i dag kronet kanskje de to største skiløperne vi har her til lands mesterskapet med gull og sølv på mesterskapets manndomsprøve. Mer fortjente medaljevinnere skal du lete lenge etter. Jeg er stum av beundring av verdens mest opptatte mann, Odd-Bjørn. Frode, bjørnen fra Lierne og Meråker (hvis det går an å si) går foran og inspirerer en hel langrennsfamilie med fighterinnstilling fra en annen verden. Gratulerer begge to!

 

Selv om det har vært stang ut i enkelte øvelser, som sprintstafett og duathlon, så har altså disse elleve dagene vist at Norge er verdens beste langrennsnasjon. Ikke bare har vi verdens aller beste løpere, men vi har også større bredde enn noen annen nasjon. Både hva støtteapparat og løpere angår.

 

Smøreteamet har det ikke vært skrevet mye om. Fordi ingen bryr seg når de gjør jobben sin bra, kun hvis det går dårlig. Jeg vil med dette hedre det norske smøreteamet som tydeligvis har gjort en glimrende jobb!

 

Det norske publikum har fått se at de etablerte norske stjernene er å regne med når medaljene skal deles ut. De har også sett at det har kommet fram nye stjerneskudd på det norske laget. Anført av Johaug, Jacobsen og Northug viser langrennsnasjonen Norge at vi blir å regne med i åra som kommer, selv om noen skulle falle fra.

 

Vi er verdens beste skinasjon, hvis man ser på medaljestatistikken. Men bak gleden, bak seiersintervjuene og medaljene har Norge kanskje en jobb å gjøre allikevel? Uten å ha inngående kunnskap om hvordan det er i andre langrennsleirer, så mener jeg bestemt at Norge har et forbedringspotensial utenfor skiarenaen. Vi er gode, men vi er vel interessert i å være best?

 

Har vi verdens beste miljø? Hvordan fungerer kommunikasjonen innad i laget? Kommunikasjonen mellom alle involverte. Hvordan forholder vi oss til suksess og hvordan takler vi motgang? Utnytter vi hverandres styrker nok? Hvor ærlige tør vi å være? Mange kritiske spørsmål, mange viktige spørsmål!

 

Personlig har jeg mine oppfatninger på hvor langrennsnasjonen Norge kan heve seg. Oppfatninger basert på egne erfaringer, samtaler med andre løpere, observasjoner og studier. Er det mulig å gjennom direkte utenomsportslige endringer, indirekte å påvirke prestasjonene i sporet i positiv retning?  Jeg vet i alle fall at jeg har flere løpere med meg i ryggen når jeg påstår at vi har forbedringspotensialet på enkelte områder.

 

Etter et suksessmesterskap som dette, er det kanskje perfekt timing å sette seg ned sammen og se på ting man kan gjøre enda bedre? Gjennom saklig diskusjon gi hverandre konstruktiv kritikk. I et ærlig møte hvor alle involverte har mulighet til å si det de mener. Jeg er sikker på at både løpere og ledere har mye å lære av hverandre. Så min oppfordring er at vi hjelper hverandre lære! Så blir vi kanskje enda bedre i neste mesterskap?

 

Pølsa.


Kommentarer:
Postet av: Even

Eg trur du set lys på noko som gjeld dei fleste idrettsmiljøa. Er trenarar,
støtteapparat og tillitsvalde gode nok til å sjå det heile mennesket? Det er ein akademisk tradisjon frå ma. Gunnar Brevik på dette, men kor langt ned i organisasjonane har det nådd. Eg er ovveraska over einskilde utsagn og holdningar i idretten. Eg kjenner toppidretten best gjennom skyttarsporten, men trur at erfaringane er ganske like i mange miljø. Denne debatten treng vi!

05.mar.2007 @ 09:27
Postet av: Øystein

Veldig vanskelig å mene noe om det du skriver her, sålenge du egentlig ikke sier noe konkret, bare antyder at alt ikke er perfekt.

05.mar.2007 @ 10:05
Postet av: Stikk an

Jeg tror Pølsa mener å få fram at det har vært dårlig kommunikasjon mellom løpere og ledere. Og at det tydligvis er noe han har erfart i den siste tiden. Det er vanskelig å si noe konkret, men Pølsa har sikkert opplevd selv og hørt andre løpere fortelle om episoder.
Bra Pølsa, at du stiller spm.
PS: RÅ 50 KM !! Aldri har vel to og en halv time rast i vei så fort..

05.mar.2007 @ 12:20
Postet av: Pølsa

Skjønner godt hva du mener kjære navnebror. Men tenkte det kanskje var best å ta detaljene internt. Men striden mellom Samdal og Kristiansen er et eksempel på at ting ikke er som det skal. Utøvere kommer hjem fra førstereis i verdenscup og har mista lysten på å satse. Kanskje har det også rådet en viss frykt for å stå opp og si ifra?

Det er en masse å sette fingeren på. Mitt håp er at jeg kan være med på å starte en diskusjon internt. Og at folk der ute ikke ser seg blind på de gode resultatene som det norske laget oppnår.

05.mar.2007 @ 12:23
Postet av: Vetthug

Det er jo ikke riktig når løpere blir tatt ut til å representere i et VM må på internett for å finne laguttaket, om du skjønner....

05.mar.2007 @ 13:13

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4576842
hits