Det er alvor når hestene parer!

21.feb.2007 @ 09:59

Torsdag morgen braker det løs i Sapporo. Foran oss har vi 11 begivenhetsrike dager fullspekket med idrettsprestasjoner av ypperste kvalitet. Verdensmesterskap i nordiske grener starter i et forrykende tempo med sprint i klassisk stil. Kanskje den mest spektakulære øvelsen av alle.

 

For å sørge for at det blir skikkelig trøkk utenfor løypene, har arrangøren lagt sprinten sammen med åpningsseremonien. En åpningsseremoni iscenesatt av japanere som har sans for teknikk og detaljer. Dette blir et show både sportslig og kulturelt! Fullt av adrenalin, nervøsitet og tøffe dueller.

 

Etter knallhard kamp er Svartedal, Rønning, Hetland og evig unge Hjelmeset gladiatorene som har fått æren av å forsvare de norske fargene i denne heksegryta som det forhåpentligvis blir. Gutta er plukket ut etter en knallhard kamp om plassene i hele år. Norge har på en god dag elleve medaljekandidater til en VM-tittel i sprint klassisk. Men kun fire kan gå, én er reserve i Japan. Yngstemann av de aktuelle lader opp til lørdagens duathlon. De fem siste sitter hjemme i sine stuer og biter negler på sine lagkameraters vegne.

 

Trener Aune hadde en vanskelig oppgave med å ta ut laget. Uansett lag, ville de som ikke ble tatt ut ha vært skuffa. Aune har tatt ut det laget han har mest tro på! Om vi er enig eller ikke spiller ingen rolle. Det skal uansett mye til for at vi ikke er med og dominerer det som skjer torsdag morgen!

 

Sprint er en øvelse som for tv seerne kanskje kan virke som en øvelse med mye tilfeldigheter. I verdenscupen i år har vi hatt fall og stavbrekk i alle sprintkonkurranser som har blitt arrangert. Noen løpere har til og med brast sammen i første sving så bindingene har blitt revet av skiene. Av en eller annen grunn sitter denne hendelsen godt festet på undertegnedes netthinne. Jeg må være så ærlig å si at jeg neppe tror denne trenden vil snu under åpningsrennet i Japan. Her blir det action fra første stavtak, og det er jo det vi vil se, er det ikke?

 

Hetland mener det ikke finnes flaks eller uflaks i sprint. Han mener det kun handler om dyktighet og udyktighet. Og man kan jo kanskje være enig med han i det. Hvor mange ganger har du sett Hetland i ett fall i en sprint? Hvor mange ganger brekker han staven i startporten eller mister skia i kvartfinalen?

 

Det er tett i sprint, og mye kan skje. Men det er ikke så tett at man ikke kan ha kontroll på en del ting selv. Dette er Hetland en mester på. Han er ikke den raskeste, han er ikke den sterkeste. Ikke er han kulest heller, selv om han tror det. Men han er den desidert smarteste.

 

Måtte alle de norske sprinterne ha dagen, og få full klaff. Men på forhånd er Hetland min klare norske favoritt i denne heksegryta. Fordi han er den smarteste sprinteren vi har, det er hans spissferdighet. Og fordi jeg sitter hjemme og skriver blogg ...

 

Utfordrerne til de norske gutta står i kø. Vi må passe på det svenske laget anført av Björn Lind som ikke har hatt full klaff hittil i år. Bak sin hærfører lurer unggutten Emil Jönson og stakeeksperten Myhlbäck.

Men tittelforsvareren fra 2005 er verken norsk eller svensk. Vasili Rotchev stod over Tour de Ski og generalprøven i Kina for å ha fullt fokus på VM. Den slepne teknikeren kan fort bli mannen som står i veien for norske triumfer.

 

I tillegg skal vi se opp for amerikanerne, med Andrew Newell i spissen, kanskje står de for en aldri så liten bombe på torsdag?

 

Små marginer og høy fart, adrenalin og utøvere sultne på suksess, å vinne på torsdag blir tøft. Heldigvis er våre gutter tøffe!

 

Det er ikke bare i langrennsløypa at sprint er tøft. I den senere tid har det i media blitt skrevet mye om konflikter mellom løperne. Da kanskje spesielt forholdet mellom de norske og de svenske sprinterne. Det har vært både fall, påståtte hindringer og munnhuggeri. Men media har nok gjort sitt til å opphete situasjonen. Gutta er gode kompiser utenfor arenaen, men praten sitter kanskje ikke så løst i konkurransesituasjon. At det smeller litt her og der når seks mannfolk på 80 kg, fulle av adrenalin, skal konkurrere om hvem som er raskest på 1,2 km, ser jeg på som naturlig. ”Det er alvor når hestene parer”, som Eldar Rønning sier det.

 

Sprint er rock and roll, det SKAL være det! Torsdag braker det løs, mye kan skje. Så derfor oppfordrer jeg folk til å gjøre som meg. Stå opp tidlig, ta noen dråper japansk peppermynteolje for å komme i den rette stemningen. Kok en kopp kaffe og kryss fingrer og tær for norske triumfer på andre siden av kloden!

 

Ser vi på resultatene fra klassisk sprint tidligere i år ligger vi godt an! Det kan bli en god morgen!

  

Rosinen og Pølsa


Kommentarer:
Postet av: john kristian

Skikkelig dybdeanalyse og greier! Bra artikkel;)

21.feb.2007 @ 12:27
URL: http://jkd82.spaces.live.com/
Postet av: Arve

Nye talenter dukker opp igjen og igjen. Du går stort sett skrivnede journalister en høy gang. lagt til på favortitter:-)

21.feb.2007 @ 12:43
Postet av: Remi

Hallo, Bra Første-blogg!
du spiller ikke fotball da?
Husker du Sunndal-gjengen fra Meråker Mesterliga 2004? Vi husker iallefall deg!

Sunndal..

21.feb.2007 @ 14:03
Postet av: Meister

Konge Pølsa! Skal lese bloggen din hver dag! Vet du er dypt uenig i laguttaket, selv om du bare insinuerer det i artikellen. Vi vet alle at her dreier det seg om staking, og at Svartedal og Hjelmesett har 5-6 andre norske som ville gjort det bedre på torsdag morgen, blant dem deg. At Simen Østensen ikke går, ja..det er er tristere enn tristest. Mitt tips: norsk fiasko. Rønning best med sisteplass i finalen. Hjelmesett og Svartedal uten sjans fordi det er staking. Svenskene dominerer. Hetland har for god tro på seg selv og faller etter 7 plass i prologen!

21.feb.2007 @ 17:06
Postet av: Sandbakk

Kjære Øystein Pølsa!
Nettavisen har valt eit bilete på bloggen som ikkje akkurat set deg i eit godt lys, men vi veit jo begge at det kunne vore verre! Over til sakens kjerne:
Eg har gjennom media forstått at Pølsa er deg, men kven er Rosinen?
Ønsker deg hell og lykke vidare i sesongen. Måtte matchvekta halde seg og trikoten sitje stramt.

PS: Hels fadern frå meg :=O

22.feb.2007 @ 14:20
Postet av: Jonas

Godt skrevet Øystein! :-)

22.feb.2007 @ 17:07
URL: http://www.jakolstad.no
Postet av: Pølsa

Hei. Husker nok gutta fra sunndal vettu... Måtte spise paracet i flere uker etter at dere hadde dratt...

til sandbakk, rosinen er ellen. Men det var mest for å smiske og gi henne litt spalteplass på nettet... Hvorfor er ikke du i falun? De lyse luggene dine kunne hatt godt av en tremil imorra...

22.feb.2007 @ 17:48
Postet av: Viljar

Finurlig kommentert og bra skrevet. Du får jobben som skriftlig rapportør etter Tur de Beitostølen. Både rennene og akekonkurransen søndag - for det må vi ha!!!!

22.feb.2007 @ 21:49
URL: http://www.turdebeitostolen.no
Postet av: Honung

Glimrende, Pølsa, satser på å se deg i neste VM...? Hilsen Grei-gutt Honung :)

05.mar.2007 @ 15:52
Postet av: Pølsa

Halla Honung!!

Lenge sida as! Må finne på noe snart.

07.mar.2007 @ 22:41

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4338443
hits