img

Ai-ai-ai. Norge har vunnit. Igjen ...

22.feb.2007 @ 17:38:38
Sprinten er ferdig og jeg har fått rydda bort den japanske peppermynteoljen. Kaffen måtte jeg sette bort underveis i konkurransen. Trenger ikke koffein for å holde meg våken når sprinterne våre gjør som i dag! Det ble en heksegryte, med masse trøkk utenfor løypene og stor stemning. Det ble også som jeg hadde håpet, en god morgen!

Første gullmedalje i Sapporo ordnet Astrid! Gratulerer! Å være verdens beste kvinnelige klassiske sprinter i en alder av 20 år velger jeg ikke å kommentere, for jeg er ingen poet med evner verdig å kommentere det! Og Jens Arne følger opp med gull i herreklassen, suverent!

Av utseende ligner jeg visstnok en del på Jens Arne, kanskje mest i beinmuskulatur. Og du skal vite at neste gang det kommer noen bort til meg, og tar meg for å være deg. Ja, da skal jeg for første gang late som jeg virkelig er deg! Bare for å kjenne på følelsen av å være den beste! Håper du kan tilgi meg for det. På forhånd, unnskyld.

Men midt i denne gledesrusen over at de norske gjør det så bra, mener jeg at det kan være på sin plass å belyse en liten sak…


Ideen med et verdensmesterskap er å samle de beste skiløperne verden har å by på til et skikkelig sportslig slagsmål om hvem som er den aller beste. Hver nasjon stiller med sine utvalgte løpere, som har forberedt seg med dette som mål i flere år.


I dag skulle verdens beste mannelige og kvinnelige klassiske sprinter kåres. Norge har, på herresiden, tatt de fem første plassene i to klassisk sprinter denne sesongen i Kuusamo og i Changchun. I Kuusamo hadde vi sju norske løpere inne blant de ni beste, og da deltok ikke Østensen og Dahl. For en uke siden vant vi i Kina med Vigen Hattestad, Næss ble nr to. I dag har de begge sett på at verdens beste klassiske sprinter har blitt kåret. For reglementet for verdensmesterskapet er at hver nasjon kun har lov til å stille med fire løpere. Med ett unntak, tittelforsvareren fra forrige verdensmesterskap har friplass på den aktuelle distansen.

Kanskje er dette bare et problem for Norge, men allikevel mener jeg det er grunn til på å stille spørsmålstegn ved reglementet. Burde det ikke være slik at et de beste løperne deltar i et verdensmesterskap? Er det ikke i sportens interesse at kvaliteten på løperne i verdensmesterskapet er så høy som mulig? Slik at duellene blir enda tettere, nivået en høyere og at det blir enda mer action? Dette kan muligens virke som sutring over laguttak, men forstå meg rett.

Alle som ble tatt ut på firemannskvota til Norge hadde fortjent plassen, men jeg mener det er feil at flere løpere med topp-plasseringer i verdenscup skal sitte og se på et verdensmesterskap!

Jeg mener at det må kunne lages et reglement som ivaretar alles interesser. I dag kan altså hver nasjon stille med fire løpere hver. For små langrennsnasjoner er ikke denne kvoten noe begrensing, men når Norge har sju løpere innenfor de ni beste i et verdenscuprenn så er saken en annen.

En mulig løsning på et slik problem kan være å la utøvere som er inne i rød gruppe, det vil si de 30 løperne med flest verdenscup poeng totalt i den aktuelle grenen til enhver tid, få stille til start i et verdensmesterskap. I praksis vil det bety at alle de beste sprinterne i verden får stille til start, samt at nasjoner som ikke har fire løpere i rød gruppe får stille med sine fire løpere uansett. I tillegg til at de beste får gå verdensmesterskapet, kan dette føre til at det blir enda mer attraktivt å gå verdenscup. Med dagens reglement kan vi risikere at konkurransen i verdensmesterskapet er svakere sportslig sett enn i verdenscupen. Hvordan det kommer langrennsporten til gode har jeg vanskeligheter med å forstå.

Uansett hvem som deltok eller ikke, i dag var vi best. Anført av Astrid og Jens Arne. Jeg er stolt av å være norsk i dag! Og det er ennå ti dager igjen!

Må nok ut og kjøpe mer japansk peppermynteolje. Jeg gleder meg til fortsettelsen!


Pølsa


Kommentarer:
Postet av: Lise

Hva jeg lurer på er hvorfor du kalles "pølsa"?

22.feb.2007 @ 18:12:40
Postet av: Arve

Pass deg Otto Ulseth, snart kommer Pølsa og tar jobben din:-)
Nok en glimrende kommentar...

22.feb.2007 @ 18:15:33
Postet av: Søs

Bra blogger du har bror! Woooho, i morgen braker det løs, og jeg sier bare GOOOOO SIMEN!!!!Krysser fingre og tær som du nevnte ;) Skal le rått og hardt (akkurat slik de slemme i alle tegnefilmer ler) når Simen og Co slår den såkalte "selvutnevnte" verdensmesteren!!!Ooooh....

22.feb.2007 @ 20:06:38
Postet av: Asbjørn Brekke

Sutring.

Hvorfor skal Norge stille med mange løpere i en miniputtidrett?
Norge får klare seg med kvoten som alle andre.
Lurer på om tonen hadde vært en annen om f.eks Tyskland skulle stilt med f.eks 10 løpere?

22.feb.2007 @ 20:54:24
Postet av: Pølsa

Ser poenget ditt. Men kikk på listene. Tyskland har ikke 10 løpere som er i verdenstoppen. Tyskland har 1 løper videre fra prologen idag. Den dagen tyskland har 10 gode løpere, så er jeg sikker på at de føler det på samme måten. Derfor jeg skreiv at dette kanskje kun gjaldt Norge for øyeblikket. Når deltakere fra Brasil og Armenia går vm, da må det være plass til løpere som har vært på pallen i verdenscup også?

Engasjement rundt saken er topp, så håper Asbjørn Brekke har kommet seg over at hytta på sjusjøen var moren firmahytte, og kommenterer på mitt svar.

22.feb.2007 @ 21:21:07
Postet av: Tore

Jeg tror det er bra ikke Norge stiller med sju løper, selv om flere kunne gjort det bra. Langrenn er en idrett som gjennom mange år har kjempet for å holde interessen oppe.
Dersom Norge skulle dominert resultatlistene mer enn vi allerede gjør i enkelte renn, ville det skade idretten og dermed også Norge som har dette som nasjonalidrett.
Uten interesse fra de store land vil sponsorene forsvinne, og dermed også levebrødet til de norske skiløperne. Kostnaden vi må ta for å redde langrennssporten er at som nordmann holder det ikke å være blant de ti beste i verden, du må være blant de fire (fem) beste i Norge for å delta i et VM.
Jeg synes forøvrig vi burde blitt mer amerikanske i uttakene. La landslagsledelsen ta ut to løpere til hver distanse, mens de to siste plassene deles ut i kvalifiseringsløp to til tre uker før mesterskapet (gjerne som NM). Da ville interessen rundt disse løpene vært mye større.
For øvrig gratulerer jeg selvsagt troppen med dobbelt gull og en bronse på første konkurransedag.

23.feb.2007 @ 00:41:35
Postet av: Paulo

Halla pøsla... Åssen går det med deg? Sitter og følger med på bloggen din her i Brasil og ikke minst de gode norske resultatene! Det er godt er godt å være norsk i Brasil..hehehehe. En varm klem fra 35+++ grader

Paulo (linnerud 4ever)

23.feb.2007 @ 02:46:15
Postet av: Asbjørn Brekke

Hei Pølsa.

Takk for svar.Det med Tyskland var bare et eksempel.La det samme gjelde for distanseløp så kan Tyskland brukes.Hvis ditt resonnement skulle brukes i distanseløp ville det startet en hel haug norske sprintere på f.eks 5-mila som ville vært sjanseløse.Dette på grunn av at de har sanket mange poeng i sprintcupen og ligger bra an sammenlagt.
Tore som kommenterer under har skjønt poenget.
Langrenn generellt og klassisk sprint spesiellt er veldig små idretter.Når en nasjon 2 ganger tar 5-dobbelt og en gang 7 stk blant de 9 beste sier det veldig mye om hvem som satser på klassisk sprint.Tar du med svenskene har du hele "verdenseliten" i klassisk sprint.
Skal du presse flere nordmenn inn på første arket på resultatlista vil sporten dø ut,og jeg regner med at det ikke vil være spesiellt ønskelig.Hadde Norge fått et par sesonger med skikkelig nedtur hadde interessen tatt seg opp.Slik det er nå er norsk dominans så stor at hele sporten blir temmelig likegyldig.
Ellers lykke til videre,men med lav kvote på antall løpere fra hvert land.

Det med hytta på Sjusjøen var en skikkelig nedtur.

Ærbødigst
Asbjørn Brekke.

23.feb.2007 @ 07:47:18
Postet av: Lalla K

Men hvorfor kalles du pølsa`? Er du usedvanlig godt utstyrt nedentil, er det det som er riktig?

23.feb.2007 @ 07:55:13
Postet av: john kristian

Trur som Tore og Asbjørn nevner at Skiidretten ikke er tjent med alt for stor dominans fra kun en nasjon. På sikt ville nok interessen dale, og kanskje står vi igjen med verdenscup som kun går i Norge og Sverige.. Med et slikt syn burde det jo ikke vært kvotebegrensninger i andre idretter heller. Da ville vi fått et startfelt på 100m i vm med kanskje 95% fra USA, samme gjelder svømming. Løping langdistanse/Marathon samme med Kenyanere og Etiophere. osv

23.feb.2007 @ 08:05:37
Postet av: B-jo

Hva er det med nordmenn og langrenn? De 3 største sportsgrenene er fotball, tennis og golf. Der er vi dårligere enn de fleste, også svenskene.

23.feb.2007 @ 09:18:27
Postet av: Sandbakk

Eg er litt rusken, som ein kjent mann ville sagt, så eg held meg framfor tv-en og "veit best" og "forstår-meg-på".

Interessant tema du tek opp i dag, det er mange forhold å ta og ulike sider som må vegast mot kvarandre... Det er uansett ikkje bra for idretten at gullfavorittar sit heime. Kenyanarane gjer ikkje det, dei skiftar nasjon! Sykistane har større kvoter for dei store nasjonane som italia, frankrike etc... Det bør nok uansett revurderast av FIS! Men samtidig skal vi som står på utsida vere forsiktig med å vite best...

Klarer ikkje å holde meg for god til å påpeike store manglar ved innsikta og argumenta til dei som kritiserer innlegget ditt, sjølv om eg forstår kva dei vil fram til... Er ulike red-groups og noko som heiter sprint WC, sjø;)

Ønsker deg ein fin dag og lykke til i Falun!
Hels rosina (eller di friske drue som eg ville kalla ho).

Kjør pent

23.feb.2007 @ 10:55:16
Postet av: Toko

Til Asbjørn Brekke.
Les FIS reglement før du uttaler deg.

23.feb.2007 @ 12:20:40
Postet av: Asbjørn Brekke

Hei Toko.
Nå var det strengt tatt forslaget til Pølsa som ble diskutert.I skrivende stund er det 11 nordmenn blant de 18 beste i sprintcupen.Det ville blitt stusselige saker om alle disse skulle deltatt i VM.Skjønner at nasjonalismen er stor,men det får være grenser.Hvorfor skal nordmenn på død og liv presse reglementsgrensene hele tiden?
Det har skjedd før at det har vært enklere å bli olympisk mester enn klubbmester(kongsberghopperne i gode gamle dager).La det bli med det og respekter reglementet slik det er.
Når man kjenner historien er det vel ingen som kan være stolt av høydehusbruken på 80- og 90-tallet.Ulovlig var det ikke,men umoralsk så til de grader.Ingen forskjell på høydehus og bloddoping.Begge deler ga samme resultat.
Kanskje Toko kan fortelle salige Asbjørn Brekke hva som står i FIS-reglementet?

23.feb.2007 @ 13:21:00
Postet av: Pølsa

Kjære Asbjørn.

Det er forskjellige to forskjellige red group. En for sprint, og en for normaldistanse. Selvfølgelig skal ikke sprinterne gå normaldistansene, de skal gå sprint. Ellers er jeg enig i at uttakene kunne vært mer amerikanske, men som satsende skiløper med (forhåpentligvis) mine beste år foran meg, så velger jeg å ikke kommentere det. Bare registrere uttak og evt rynke på nesen ;)

Og til de som lurer på kallenavnet, må nok dessverre skuffe dere. Hvis jeg skulle blitt oppkalt etter utstyret så tror jeg at jeg hadde blitt kalt sossisen..

En ting til, Asbjørn. Kan du vanne blomstene hjemme hos meg i påsken? Skal bort, og vet du liker å gå på besøk.

23.feb.2007 @ 15:40:01
Postet av: Asbjørn Brekke

Hei Pølsa.

Skjønner det med red group i sprint kontra distanseløp.Da blir mitt spørsmål:Hvem ville du vraket av de 11 nordmenn som er blant de 18 beste i sprintcupen?
Eller mener du samtlige 11 burde fått starte?

Når det gjelder vanning av blomstene dine i påska passer det dårlig da jeg skal se på opptak av greven og grevinnen.

23.feb.2007 @ 16:12:01
Postet av: Fremtiden i langrenn

Blir ikkje fullt så interessant for meg at Svartedal blir verdensmester når Simen, Ola Vigen og co som har vist seg råsterke i det siste ikke stiller...

Bra poeng Sandbakk... De beste utøverne burde søke endret statsborgeskap og få de fordelt over ulike nasjoner slik kenyanerne gjør. Ingen reagerer forresten på at Italia får stille med tre ganger så mange som Norge i sykkel VM, selv om de drar enorme taktiske fordeler vs Norge. Eller kanskje sponsorteam er fremtiden i langrenn? Da får vi også en ordning slik de beste løperne får deltatt. Dette har jo ikke preget interessen negativt i tour de france...

Fortsett å provosere med innspill Pølsa! Det er lov å ha meninger! Og at Aune tar ut laget for tidlig og gir fordeler til sine beste kompiser er vel en kjent sak i skimiljøet...

23.feb.2007 @ 17:40:29
Postet av: Arvis

Halla Balla
Har hovedsponsor til trh-Oslo på gang!!!
Resultater fra idag???

23.feb.2007 @ 18:17:09
Postet av: Pølsa

De 30 beste i red group bør få stille, uansett sett hvilke flagg de har i panna. Så ja, Asbjørn, alle 11 burde fått gått hvis alle verdens beste skulle stilt.

Nydelig med sponsor Arve. Gleder meg til trondheim Oslo.

Resultat 3 mil i Falun:
Sundby 1, Brink 2, en annen svenske 3, Pølsa 4.
Andre norske : 7 Gjerdalen, 8 Geir Ludvig Aasen, 9 peeman, 10 Trondsen 11 Kveen.

Paulo!!! send meg en mail a!!

23.feb.2007 @ 23:02:24
Postet av: Maren

Mornings!!
Har ikke den minste peiling på red group, sprint, eller skigåing i det hele tatt for den saks skyld.. Vet såvidt bak frem på skiene(beklager Øgo.... Eller Pølsa!!).Sist jeg stod på ski med deg, holdt du på å le deg ihjel(HUSKER DEN RÅE LATTEREN FREMDELES, JA!!)så egentlig er det din skyld at jeg ikke liker ski.. Hmmm. Håper du har dårlig samvittighet..
Videre vil jeg bare si stå på, og lykke til alle sammen!!! Jeg krysser fingrer og tær, og følger med når jeg har mulighet(selv om jeg bruker mesteparten av konsentrasjonen min på å lure på hvorfor noen vil pine seg selv så til de grader!?! Snørra står fryst ut av nesa på dere, og sikkelet renner nedover den åletrange kondomen.. En ting jeg lurer på; bruker dere truser/boxer under? Og er det i det hele tatt plass??!? Litt avsporing her.. Beklager..) Iallefall, LYKKE TIL FOLKENS!!!!
Og, du.. Den er vel ikke akkurat på størrelse med en sossis?
Mange klemmer fra meg

25.feb.2007 @ 23:22:29

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=4371053
hits