img

Typisk norsk å være god

26.feb.2007 @ 13:45:45

Jeg vet ikke om hviledagen i verdensmesterskapet er tiltenkt løperne, støtteapparatet eller oss tv-seere på den andre siden av jordkloden. Uansett må jeg si at det var godt å sove lenger enn til 05.45 i dag. Elsker hviledager i verdensmesterskapet!

I min første blogg skrev jeg om den smarte Hetland, som sjelden falt i noe renn. Alt handler om dyktighet og udyktighet, mener han. Så gikk han på trynet. I fellesstarten fulgte Simen og Petter opp med to mageplask for historiebøkene. Som om ikke det var nok, var Marit og Vibeke uheldige under damenes duathlon, og ødela kanskje sine løp rett etter start.

Ifølge Hetland har det altså vært mye udyktighet hittil i VM. Det er kanskje litt rart når det tross alt er typisk norsk å være god?

Av egen erfaring fra Tour de Ski vet jeg det at det er når resultatene er dårlige man trenger laget som mest. Er resultatene gode, går alt av seg selv. Men når det blåser imot, er det godt å ha ledere som bryr seg. Forhåpentligvis får løpere som Østensen hjelp fra lederne i det norske teamet til å komme seg over den skuffelsen lørdagens konkurranse må ha vært for ham. Det samme med Frode og Marit. Jeg håper at den norske ledelsen tar seg av alle løperne, og ikke glemmer at det ikke bare er Petter som har fått ødelagt et renn i verdensmesterskapet.

Vi har verdens beste løpere, og nå er det ledelsens tur til å vise at vi også har verdens beste ledere!Ledere som tar seg av løpere som lykkes, og, enda viktigere, hjelper de som mislykkes opp igjen.

Min oppfordring til ledelsen er altså å ta vare på alle. La Simen få høre at han kjempa som en løve etter fallet, og på majestetisk vis henta feltet med 30 sekunder på to runder. At Petter hadde tidenes dag på jobb, og hang lett med inn. Den formen han har nå, ikke er borte på onsdag. Gi Marit tro på seg selv og Eldar cred for kanskje sitt livs duathlonkonkurranse og 12. plass.

Vi er, som alle, gode i medgang. Vis verden at vi også er best i å takle motgang!

Tirsdag skal damene i aksjon på 10 km skøyting. De norske løperne er alle i utfordrerposisjon og har gode muligheter til å hevde seg i toppen! De sterkeste utfordrerne blir nok Kuitunen, Savialova og Neumannova.

Onsdagens 15 km vil helt sikkert bli et rotterace. På start har vi tre sultne ulver, pluss en revansjesugen unggutt fra Mosvik. Alle med vinnersjanser om alt klaffer. Så blir det spennende å se om den tyske dominansen fortsetter i et løp med individuell start, om franskmennene reiser kjerringa etter et labert verdensmesterskap hittil. Italienerne og russerne vil helt sikkert vise verden at de også kan kjempe om medaljene.

Det er typisk norsk å være god, men på tirsdag og onsdag håper jeg vi kan si at det er typisk norsk å være best! Jeg skal i hvert fall sitte klistret foran skjermen. Trøtt som vanlig og med kaffekoppen i umiddelbar nærhet. Peppermynteoljen byttes kanskje med litt sushi, det for å håpe på rå norske prestasjoner! Med verdens beste lag i ryggen ligger alt til rette! Lykke til!

Pølsa


Kommentarer:
Postet av: Sandbakk

Tenkte eg skulle vere førstemann å legge inn kommentar! Bra innlegg igjen, du viser nok ein gong at du etter endt karriære går rett inn i tranarstaben! Men først skal du servere pølse å åra framover!
Øyvind

26.feb.2007 @ 14:33:29
Postet av: Krister

Bra Pølsa! Selv om du er en racer på dsj med 307 i Slovenia, så viser du med ditt engasjement at du også er opptatt av de rundt deg, Bra!! Håper trenerene i NSF leser dette..

26.feb.2007 @ 14:56:17
Postet av: Arve

Dagens høydepunkt hittil:-) Sier kanskje litt om at livet i forsikringsbransjen ikke er det mest utsvevende. Så til alle dere som lurer på om man orker å gå på en sesong til med timer på timer av trening, kjør på, nyt livet. Og for all del, ikke begynn å jobb;-)

26.feb.2007 @ 15:48:31
Postet av: Stikkan

Du har helt rett Øystein. Det er faktisk bedre å gi et ekstra klapp på skuldra til utøvere som har litt motgang.. Det gjør det letter å heve seg. :)
Tror vi får se revansjelysne herrer på onsdag. Glede mæ!!

26.feb.2007 @ 16:10:33
Postet av: Sandbakk

Det her forumet blir jo heilt konge med storheiter som Stig, Arve og Krister involvert! Dette burde ligge konstant framme på framsida til nettavisen.no! Makan til rutine og kompetanse på langrenn skal ein leite lenge etter!

26.feb.2007 @ 16:20:50
Postet av: Krister

Sier vel litt om hvor mye langrennsløpere har å drive med når man er inne for å sjekke kommentarer opptil flere ganger...:-)

26.feb.2007 @ 16:35:52
Postet av: Arve

Eller de som skulle regnet på hvor mye vi får i pensjon om 40 år:-)
Håper sjefen ikke ser meg:-)

26.feb.2007 @ 17:02:36
Postet av: sinnes

Bra blogg pølsa!
Grattis med sigaren i SC totalt.

Arve takk for kloke ord;-) Godt å høyra at det framleis er liv i deg.

Gratulerar med sigaren på søndag Krister.

Blir inspirert av deg Sandbakk til å finna fram igjen nynorsken.

26.feb.2007 @ 17:19:44
Postet av: Joakim

Hei Pølsa!
Må si du har en flott bolgg her, Gleder meg allerede til neste artikkel.
Grattis med seier i Skandinavisk cup og dermed friplass i verdenscupen fram til jul, dritbra.
Heia BSK!

26.feb.2007 @ 17:43:25
Postet av: Stikkan

Ja bruk tia di meir fornuftig Sandbakk.. Tips: dsj3, poker eller sesam katapultspill. :)

26.feb.2007 @ 19:20:50
Postet av: Stikkan

Ja bruk tia di meir fornuftig Sandbakk.. Tips: dsj3, poker eller sesam kataputspill. :)

26.feb.2007 @ 19:22:20
Postet av: Astrid

Hei Øystein!
Nå har vi lest bloggen din her, og er mekktig imponert! Du skriver råbra, danker ut alle journalistene med din refleksjon:) Stå på, det skal vi gjøre!!

27.feb.2007 @ 14:28:39
Postet av: Pølsa

:)

Har så trua på dere!! Bare stå sammen som et lag så er dere best! Du har jo bevist det til gangs. Mektig imponert! Sykt!

27.feb.2007 @ 16:55:19

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=4449676
hits