img

Defensivt og kortsiktig

27.feb.2007 @ 12:40:35

Onsdagens 15 kilometer kunne ha blitt Tore Ruud Hofstads store dag. Men sykdom har satt en stopper for Hurdalsgutten. Synd, for en Tore i form kunne danset seg gjennom de 15 kilometrene fortere enn de fleste. Reserven på det norske laget var i utgangspunktet mesterskapsdebutanten Simen Østensen. Men mandag fikk vi beskjed om at det var Frode Estil som skulle erstatte Ruud Hofstad på onsdagens distanse.

Manager i Team Manpower, Anders Linnestad, gikk ut og reagerte mot vrakingen av Simen. Jeg kan ikke annet enn å stille meg bak Linnestad og stille spøsrmål ved uttaket. Simen var offisiell reserve, Frode var det ikke. Allikevel er det altså Frode som skal gå.

Forstå meg rett her, Frode er en fantastisk skiløper. En Frode i toppform kan gjøre det mest utrolige, det har vi sett gjentatte ganger! Han er sannsynligvis også bedre til å skøyte enn Simen på en normal dag. Men jeg mener allikevel det er feil at Frode blir valgt foran Simen.

Djupvik uttalte til NTB at det var lett å ta ut Frode, i og med at Simen ikke har følt seg pigg i det siste. Jeg mener ganske bestemt at du er pigg når du blir nr fem i verdenscupen en uke før VM starter. Og du er vel ikke så lite pigg når du, etter ett fall, henter resten av verdenseliten med 30 sekunder på ca 10 km under lørdagens duathlon. For Frode sin del var argumentet at han trengte en gjennomkjøring før den avsluttende femmila.

Jeg mener det er både feil, defensivt og kortsiktig tenkning av ledelsen. Frode Estil er en fremragende skiløper, men noe medaljekandidat er han ikke på 15 kilometer fristil. Det er heller ikke Simen. Men forskjellen på de to er alderen. Frode har signalisert at han skal legge opp til sommeren, mens Simen blir sett på som et av Norges store håp i tida som kommer. Jeg mener det da ville vært mer hensiktsmessig å la Simen få gå 15-kilometeren. Ikke for at han vil kunne kjempe om medalje, men fordi han kunne skaffet seg nyttig erfaring som han vil kunne dra nytte av i kommende mesterskap.

Slik sett mener jeg kanskje uttaket av Frode er kortsiktig. For Frode sin del kunne vel han ha fått den gjennomkjøringa han trenger på en treningsøkt?

Det blir feil å stille på en øvelse i et mesterskap for Norge for å få en gjennomkjøring. I hvert fall når det går på bekostning av utøvere som sårt kunne trengt den erfaringen et mesterskapsløp gir.

Jeg er helt sikker på at Frode Estil kommer til å gjennomføre et godt løp. Måtte han ha dagen og få alt til å klaffe, det fortjener en stor idrettsmann! Men mulig at Norge på sikt hadde vært mer tjent på om Østensen fikk gå.

Pølsa.


Kommentarer:
Postet av: Asl

Pølsa er vel litt inhabil i denne saken. Mye fornuftig i det han sier og jeg stusset også litt da Estil plutselig fikk plassen. Samtidig ser jeg ikke bort fra at innlegget hadde vært noe annerledes vinklet dersom Pølsa hadde representert samme lag som Estil og ikke samme lag som Østensen...

27.feb.2007 @ 13:36:58
Postet av: Arve

Klart man kan stille spørmål ved habiliteten, men på en andre siden er det igjen mye fornuftig i det Pølsa sier. Simen er en ung og fremmadstormende løper. Frode har uttalt at skøyting ikke er noe han har prioritert denne sesongen.

27.feb.2007 @ 14:04:02
Postet av: Vinjerui

Vanskelig å vere usamd i argumentasjonen din Øystein. Østensen treng løpet meir enn Estil. Nettavisen bør forøvrig fronte bloggen din meir. Masse kompetente folk spm hiver seg på i kommentarfeltet, dei veit kanskje ikkje kven som gøymer seg bak navna?

Go go go

27.feb.2007 @ 14:56:39
Postet av: Stkkan

Det er riktig at Simen ble nr 5 uka før VM i SPRINT. Men ble vel om jeg husker riktig nr 19 i et amputert felt på 15km i Kina. Vi kan også lese på nettavisen at Simen synes det er greit at Frode istede går. Så det kan se ut som at Sim kanskje føler seg litt tung? (hadde vel sagt det motsatte til Linnestad pr tlf)? Men jeg er helt ENIG at Frode IKKE skal gå den 15km. HAN MÅ GÅ STAFETT !!!!Og være uthvilt til 5mila. Så derfor kan Simen gå!Ikke kødd med stafettlaget. Men det ser ut som at det pøskes ut andre tanker, lar Frode gå 15km (som han ikke har lyst til?) for så å vrake han til stafetten. Dette ser ikke lyst ut. OK Eldar gikk fort på Duathlon, men vi skal ikke glemme at Eldar var påtenkte en "harerolle" og dermed figurerte fremme i feltet på klassiskdelen.. Men alt sett under ett er vel Frode betryggende å ha på stafetten. ARTIG MED LITT ENGASJEMANG GUTTA!!

27.feb.2007 @ 15:32:30
Postet av: Pølsa

Enig i at min rolle kan være litt inhabil i og med at jeg er på samme lag som Simen, men mener at avgjørelsen er feig uansett.

Stikkan, enig i at Simen gikk dårlig på 15km skate i Kina. Og sannsynligvis er Frode også bedre til å skøyte. Men mener at man ikke går vm for å få en gjennomkjøring. Den kunne han ha tatt på trening. Og så kunne Simen skaffa seg mesterskapserfaring. Estil er en stor idrettsmann, som jeg respekterer høyt, men akkurat her mener jeg ledelsen tar feil.

27.feb.2007 @ 15:40:40
Postet av: Øystein

Med all respekt så hadde ikke Simen hatt sjangs til å hevde seg i morgen, så hvorfor all denne oppstandelsen?

27.feb.2007 @ 15:41:15
Postet av: Øystein

Forøvrig, har jeg stor sans for både Simen og Frode. Og jeg må si at min navnebror skriver gode og interessante blogger.

27.feb.2007 @ 15:44:35
Postet av: mister x

hvor mye erfaring får han i hele tatt a??... må itte overvurdere erfaringen han muligens hadde fått heller, har vel flere renn å få erfaring på vel.. slapp av peoples!

27.feb.2007 @ 17:28:51
Postet av: Sandbakk

Eg har vel eigentleg ingen kommentar i denne saka, sidan ulike medier vinklar saka ulikt, no seiast det at Frode hadde spurd Simen om han ville gå og at Simen hadde takka nei... nok om det... Eg ville berre tradisjonen tru legge igjen ein kommentar, sidan eg ikkje eig evna å halde kjeft når eg burde.

PS:
StigStrong: eg er nok stusseleg dårleg både i skijump og nettpoker, men høveleg god kabal og lommetennis

27.feb.2007 @ 17:32:14
Postet av: Vinjerui

Endeleg kom Sandbakk og gav oss eit skikkeleg svar! Den karen løyser det meste! Supert. Du burde starte eiga heimeside eller blogg snart, du har jo så mykje på hjartet. Den gledar eg meg til :D

Stig må berre komme seg til Sälen fortast mogleg, bordet fanger veit du.

27.feb.2007 @ 18:42:09
Postet av: Trinemor

Synes det er fryktelig synd jeg at ikke Simen går!!!! Han er foreløpig ganske så uerfaren, og jeg tror det er en stooooor fordel mht at han kanskje ikke har så stor respekt for sine motstandere. Se hva Astrid gjorde i sprinten!

27.feb.2007 @ 22:56:16
Postet av:

Er det så stor forskjell på å få en gjennomkjøring og få mesterskapserfaring? Trening begge deler, og det bruker vi ikke mesterskap til. Den beste gikk.

28.feb.2007 @ 12:17:41
Postet av: Langemann

Heia pølsa.....

Bare synd jeg kommer til å knuse deg i klassisksprint... hvis du tør å stille opp da :P

hehe....

vi jabbes kompis
Langemann

28.feb.2007 @ 17:40:22

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=4476619
hits